Yleiset kysymykset

Miten voin ilmoittautua kurssille?

Voit ilmoittautua kurssille osoitteesta www.slnauto-opisto.fi/yhteystiedot tai tekstaamalla puh. 050 581 6254 tai laittamalla sähköpostia toimisto(at)slnauto-opisto.fi

Onko ilmoittautuminen tullut perille, kun siitä ei tullut vahvistusviestiä?

Lähetämme oppilaalle tekstiviestin vuorokauden sisällä ilmoittautumisesta. Jos vuorokaudessa ei kuulu mitään, ole yhteydessä toimistoon.

Minne lupahakemus viedään?

Hakemus viedään Ajovarman toimistoon. Varaa aika www.ajovarma.fi. Ota mukaan kuvallinen henkkari, 2 passivalokuvaa ja 37,-

Jos sinulla on sähköisessä järjestelmässä valokuvat ja allekirjoitus (passi, henkilökortti, ajokortti) sekä sinulla on verkkopankkitunnukset, voit tehdä lupahakemuksen sähköisesti. Löytyy Traficomin sivulta.

Mitä teoriakokeessa pitää olla mukana?

EAS-todistus (jos kävit koulutuksen), kuvallinen henkkari ja 37,-Mukana tulee olla myös huoltajan suostumus -lomake, jos olet alle 18 v (AM120, AM121, T, A1).

Henkilöauto eli B

Kuinka monta ajotuntia henkilöautokurssilla on?

Henkilöautokurssilla on 14 pakollista ajotuntia – pitää sisällään myös ne riskikoulutuksen ajot. Meillä ajetaan 12 ajotuntia autolla ja 2 ajotuntia simulaattorilla.

Mitä tutkintoja tulee suorittaa?

Käyt teoriakokeessa ja ajokeessa.

Riskikoulutus

Milloin riskikoulutus tehdään?

Riskikoulutus tulee olla tehtynä ennen ajokoetta. Jos olet saanut ajokortin ennen uuden lain voimaantuloa (ennen 1.7.2018), sinun tulee suorittaa riskikoulutus kahden vuoden sisällä kortin saamisesta.

Mitä koulutukseen kuuluu?

4 tuntia teoriaa ja 4 tuntia ajoa. Koulutuksessa käydään läpi vaikeissa olosuhteissa ajamista, liikenneturvallisuutta yleensä sekä vastuullisen ja taloudellisen kuljettajan ajotapaa. Pimeäanajo ja ajaminen liukkaalla kuuluvat tähän riskikoulutukseen. Kaikki riskikoulutuksen ajot tehdään Savonlinnassa autokoulun autolla ja simulaattorilla.

Mopo eli AM120 ja moottoripyörät eli A1, A2 ja A

Mistä ajotunnit alkavat ja pitääkö minulla olla omat varusteet?

A-ajotunnit alkavat Viiskulmasta Auto-Opistolta. Meillä on tarvittaessa lainattavissa kypärä ja muut varusteet meidän järjestämille ajotunneille. Jos sinulla on omia varusteita, voit ottaa niitä mukaan ajotunnille.

Mitä tutkintoja tulee suorittaa?

Mopo-korttia tehdessä käyt teoriakokeessa ja käsittelykokeessa. Moottoripyörä-korttia varten teoriakokeessa, käsittelykokeessa ja ajokokeessa.