Loading...
Usein kysytyt kysymykset2018-10-31T11:26:45+00:00

Yleiset kysymykset

Miten voin ilmoittautua kurssille?

Voit ilmoittautua kurssille osoitteesta www.kuljettajaopetus.fi/slnauto-opisto tai tekstaamalla puh. 050 581 6254 tai laittamalla sähköpostia slnauto-opisto(at)slnauto-opisto.fi

Onko ilmoittautuminen tullut perille, kun siitä ei tullut vahvistusviestiä?

Lähetämme oppilaalle tekstiviestin vuorokauden sisällä ilmoittautumisesta. Jos vuorokaudessa ei kuulu mitään, ole yhteydessä toimistoon.

Mistä pääsen harjoittelemaan teoriakokeeseen?

Opetussopimuksessa sait tunnukset harjoitteluohjelmaan, joka löytyy osoitteesta www.kuljettajaopetus.fi/slnauto-opisto ja mikäli et löydä tunnuksia, laita viestiä Katrille 050 581 6254.

Minne lupahakemus viedään?

Hakemus viedään Ajovarman toimistoon (Mertalan katsastusasema). Varaa aika www.ajovarma.fi. Ota mukaan kuvallinen henkkari, lupahakemus, 2 passivalokuvaa ja 40,-

Mitä teoriakokeessa pitää olla mukana?

Todistus saadusta kuljettajaopetuksesta ja hyväksytystä kuljettajantutkinnosta, EAS-todistus (jos kävit koulutuksen), kuvallinen henkkari ja 125,- (35+90) mikäli menet henkilöauton kokeeseen, 100,- (35+65) mikäli menet moottoripyörän kokeeseen ja 63,- (35+28) mikäli menet mopon kokeeseen. Mukana tulee olla myös huoltajan suostumus -lomake, jos olet alle 18 v.

Henkilöauto eli B

Kuinka monta ajotuntia henkilöautokurssilla on?

Henkilöautokurssilla on 10 pakollista ajotuntia sekä ennen ajokoetta tehtävä riskikoulutus, johon kuuluu 4 ajotuntia ja 4 teoriatuntia (katso kohta Riskikoulutus)

Mitä tutkintoja tulee suorittaa?

Käyt teoriakokeessa ja ajokeessa.

Riskikoulutus

Milloin riskikoulutus tehdään?

Riskikoulutus tulee olla tehtynä ennen ajokoetta. Jos olet saanut ajokortin ennen uuden lain voimaantuloa (ennen 1.7.2018), sinun tulee suorittaa riskikoulutus kahden vuoden sisällä kortin saamisesta. Palautejaksoa ja syventävää vaihetta ei enää ole.

Mitä koulutukseen kuuluu?

4 tuntia teoriaa ja 4 tuntia ajoa. Koulutuksessa käydään läpi vaikeissa olosuhteissa ajamista, liikenneturvallisuutta yleensä sekä vastuullisen ja taloudellisen kuljettajan ajotapaa. Pimeäanajo ja ajaminen liukkaalla kuuluvat tähän riskikoulutukseen. Kaikki riskikoulutuksen ajot tehdään Savonlinnassa autokoulun autolla ja simulaattorilla.

Mopo eli AM120 ja moottoripyörät eli A1, A2 ja A

Mistä ajotunnit alkavat ja pitääkö minulla olla omat varusteet?

Ajotunnit alkavat Viiskulmasta Auto-Opistolta. Meillä on tarvittaessa lainattavissa kypärä ja muut varusteet meidän järjestämille ajotunneille. Jos sinulla on omia varusteita, voit ottaa niitä mukaan ajotunnille.

Mitä tutkintoja tulee suorittaa?

Mopo-korttia tehdessä käyt teoriakokeessa ja käsittelykokeessa. Moottoripyörä-korttia varten teoriakokeessa, käsittelykokeessa ja ajokokeessa.