Yleiset kysymykset

Miten voin ilmoittautua kurssille?

Voit ilmoittautua kurssille Yhteydenotto-lomakkeella (sivulla Ota yhteyttä) tai tekstaamalla puh. 050 581 6254 tai laittamalla sähköpostia toimisto(at)slnauto-opisto.fi

Onko ilmoittautuminen tullut perille, kun siitä ei tullut vahvistusviestiä?

Lähetämme oppilaalle tekstiviestin vuorokauden sisällä ilmoittautumisesta. Jos vuorokaudessa ei kuulu mitään, ota meihin yhteyttä. Aina silloin tällöin onkin lomakkeeseen lipsahtanut väärä puhelinnumero ja siksi vahvistus ei ole mennyt perille.

Laitoin sähköpostia mutta en saanut postia takaisin?

Tarkista roskapostit-kansio. Lähetämme vastauksen vuorokauden sisällä.

Miten ajokorttilupahakemus tehdään?

Hakemus tehdään Ajovarman toimistolla. Voit varata ajan www.ajovarma.fi. Ota mukaan kuvallinen henkkari, 2 passivalokuvaa ja 39,- Ajokorttilupahakemus tulee olla tehtynä ennen teoriakoetta – ajan teoriakokeeseen voi varata vain, jos ajokorttilupa valmis.

Jos sinulla on sähköisessä järjestelmässä valokuvat ja allekirjoitus sekä sinulla on verkkopankkitunnukset, voit tehdä lupahakemuksen sähköisesti. Löytyy Traficomin sivulta.

Ajovarmalta voit kysyä tarvittaessa seuraavista hakemuksista: ikäpoikkeuslupa, opetuslupa ja harjoituslupa A1-kortissa.

Miten teoriatunnit tehdään?

Meillä teoriatunnit pidetään Viiskulmassa Auto-Opistolla. EAS-teoriat tai Riskikoulutuksen teoriat kestävät kolme tuntia yhtenä iltana. Olemme saaneet paljon palautetta. että teoria autokoululla on mukavampi, helpompi ja tehokkaampi tapa opiskella. Voit kysyä tarvittaessa liikenneopettajalta suoraan asioista eikä tarvitse huolehtia puhelin/tietokoneen teknisistä ongelmista.

Mitä teoriakokeessa pitää olla mukana?

EAS-todistus (jos Sinun piti käydä teoriat), kuvallinen henkkari ja 40,- Mukana tulee olla myös huoltajan suostumus -lomake, jos olet alle 18 v (AM120, AM121, T, A1).

Henkilöauto eli B

Haluaisin henkilöauto-kurssille mutta en tiedä mitä tulisi tehdä?

Ilmoittaudu henkilöauto-kurssille ja me ohjaamme Sinua koko kurssin ajan. Jos Sinulla ei ole aiempaa ajokorttia, käyt EAS-teoriat. Seuraavat teoriat näet etusivultamme. Jos Sinulla on aiempi kortti tai olet käynyt EAS-teoriat aiemmin, ilmoittaudu kurssille ja aloitamme ajotunneilla. Suunnittelemme jokaisen kanssa aikataulun ja tarvittavat kortin suorittamiseen liittyvät asiat. Tervetuloa !

Kuinka monta ajotuntia henkilöauto-kurssilla on?

Henkilöauto-kurssilla on 14 pakollista ajotuntia. Meillä ajetaan 12 ajotuntia oikealla autolla ja kaksi ajotuntia simulaattorilla. B-kurssi sisältää myös sen pakollisen Riskikoulutuksen.

Mistä ajotunnit lähtevät?

Kun olet meillä B-kurssilla, voimme aloittaa ajotunnin mistä vain kaupunkialueella. Ajotunti voi lähteä koululta, työpaikalta tai vaikka kotoa. Simulaattoriajot tehdään Viiskulmassa Auto-Opistolla mutta nämä voidaan sopia muiden ajotuntien yhteyteen. Ajot suunnitellaan liikenneopettajan kanssa yhdessä.

Riskikoulutus

Milloin Riskikoulutus tehdään?

Riskikoulutus tulee olla tehtynä ennen ajokoetta. Jos teet korttia opetusluvalla, ajokoulutus ei ala Riskikoulutuksella vaan tämä koulutus tehdään, kun ajaminen jo onnistuu. Riskikoulutuksen todistus pitää olla ajokokeessa mukana. Kun olet meillä suorittamassa B-korttia, huolehdimme, että kaikki tarvittava tehty ennen ajokoetta ja kaikki tarvittavat todistukset mukana.

Mitä Riskikoulutukseen kuuluu?

Riskikoulutuksen teoriat ovat Viiskulmassa ja yhtenä iltana tehty. Näet seuraavat teoriat etusivultamme. Aikaa teoriatunteihin menee kolme tuntia. Ajot sovitaan erikseen. Ajotunneilla käydään autokoulun autolla maantieajoa ja kaupunkiajoa sekä simulaattorilla pimeän ajo ja liukkaan kelin ajo.

Kaksipyöräiset

Haluan mopo-kortin – mitä teen?

Jos mopo-kortti on ensimmäinen ajokorttisi, käyt EAS-teoriat. Yhtenä iltana tehty Viiskulmassa ja kestää kolme tuntia. Näet seuraavat teoriat etusivulta. Teet Ajovarmalle ajokorttilupahakemuksen ja käyt teoriakokeessa. Ajotunnit eivät pakollisia eikä niitä meillä järjestetä. Teoriakokeen jälkeen käsittelykoe, jonka voit tehdä vaikka omalla mopolla. Teoria- ja käsittelykokeen voit varata Ajovarmalta. Ajovarma neuvoo tarvittaessa kokeisiin liittyvät asiat.

Mistä moottoripyörän ajotunnit alkavat ja pitääkö minulla olla omat varusteet?

A-ajotunnit alkavat Viiskulmasta Auto-Opistolta. Meillä on tarvittaessa lainattavissa kypärä ja muut varusteet meidän järjestämille ajotunneille. Jos Sinulla on omia varusteita, voit ottaa niitä mukaan ajotunnille.

Mitä kokeita pitää tehdä?

Mopo-korttia tehdessä käyt teoriakokeessa ja käsittelykokeessa. Moottoripyörä-korttia varten teoriakokeessa, käsittelykokeessa ja ajokokeessa.

Mitä eroa on A1-kortin harkkalupa-kurssissa ja koko kurssissa?

Harkkaluvalla käyt neljä ajotuntia ja teoriakokeen jälkeen meidän pyörällä käsittelykokeen. Ajat omalla pyörällä tarvittavan määrän ja käyt omalla pyörällä ja varusteilla ajokokeessa. Ajokokeen voit varata Ajovarmalta. Koko kurssissa on viisi ajotuntia ja teoriakokeen jälkeen meidän pyörällä sekä käsittelykoe että ajokoe.